Nieuwe Botlekbrug kampt voor 58e keer met storing

De nieuwe Botlekbrug tussen Spijkenisse en Hoogvliet kampte zaterdagochtend opnieuw met een storing. Volgens de VID gaat de brug niet meer dicht. Eerder deze week waren er ook al technische problemen.

RTV Rijnmond weet te melden dat het al de 58e storing is. De nieuwe brug ging in juli vorig jaar open.

Volgens Rijkswaterstaat bleven de slagbomen steken. De problemen waren rond 10.00 uur verholpen.

De VerkeerinformatieDienst VID raadde automobilisten aan via de tunnel te gaan. Dit gold overigens niet voor vervoerders van gevaarlijke stoffen; die moeten de speciale omleiding volgen.

De brug werd gebouwd om de doorstroming op de A15 en op de Oude Maas te bevorderen. Maar sinds de opening heeft de brug alleen maar veel vertragingen opgeleverd.

Naar aanleiding van al die mankementen liet Rijkswaterstaat half maart weten te gaan onderzoeken of kwetsbare onderdelen van de Nieuwe Botlekbrug zijn aan te passen.

Irritaties

De brug kampt al sinds de opening vorige zomer met storingen. Vaak zijn elektronische systemen zoals sensoren de boosdoener. Die haperden bijvoorbeeld doordat er vogels op gingen zitten. Dat kan niet meer gebeuren sinds er kapjes op zijn gezet, maar andere euvels blijken moeilijker te verhelpen.

De defecten leiden tot veel irritaties. Zo bood een onbekend persoon de door storingen geplaagde brug onlangs op Marktplaats te koop aan. Het bouwwerk zou gratis af te halen zijn "wegens impulsieve aankoop, waarschijnlijk door een vrouw, en meerdere defecten".

Lees meer over:
Tip de redactie