In een party- en bowlingcentrum in Tilburg is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken, de brandweer is zaterdagochtend nog bezig met bluswerk. Het pand is volledig in de as gelegd.

Het pand kan niet meer gered worden, laat de Veiligheidsregio weten. Ook een naastgelegen bedrijf moet als verloren worden beschouwd. Omliggende panden hebben door het bluswerk te maken met wateroverlast. 

Door het vuur zijn twee brandweerlieden gewond geraakt tijdens het bluswerk. Een van hen raakte onwel en de ander liep een snijwond op aan zijn vinger. 

De tweehonderd mensen die zich toen de brand uitbrak in het pand bevonden, konden op tijd worden geëvacueerd. Veel mensen moesten hun persoonlijke spullen achterlaten, waaronder hun schoenen.

Twee mensen moesten worden behandeld omdat zij rook hadden ingeademd. Eén vrouw werd overmand door alle emoties en raakte op de stoep van het pand onwel.

Video: Grote uitslaande brand in Tilburg

Grote uitslaande brand in partycentrum in Tilburg
Grote uitslaande brand in partycentrum in Tilburg

Beeld: SQ Vision

Rookoverlast

Het partycentrum bevond zich aan de Ringbaan Oost. Een deel van de ringbaan is de hele nacht afgezet.  De rook veroorzaakte veel overlast in het noordelijke deel van Tilburg.

Bewoners werden door middel van NL-alert gewaarschuwd voor de overlast en geadviseerd ramen en deuren te sluiten en een eventuele ventilatie uit te zetten. Dit advies gold ook voor bewoners van Waalwijk omdat de rook ook daar tot klachten leidde.

Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand. 

Verkeer

Door de brand en het nablussen zal het verkeer wat over de Ringbaan-Oost moet nog geruime tijd hinder ondervinden van gehele of gedeeltelijk afsluiting van de ringbaan. Ook de wegen die achter het pand liggen zullen vermoedelijk geruime tijd afgesloten blijven.

Ook het verkeer buiten Tilburg ondervond hinder van de rook, die naar N261 en A65 trok. De Verkeersinformatiedienst VID waarschuwde automobilisten op deze wegen dat zij de luchtcirculatie op 'intern' moesten zetten.

De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Een getuige heeft tegen Omroep Brabant gemeld dat een bowlingbaan plotseling vlam leek te vatten.

Locatie bowlingcentrum

Heeft u beeld bij dit nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto. Video's kunnen naar video@nu.nl

Bekijk de actuele weersvoorspelling