NIJVERDAL - De politie gaat er van uit dat er vrijdag in Nijverdal geen meisje is ontvoerd. 's Middags sloeg een 10-jarige scholiere groot alarm, omdat ze zou hebben gezien hoe een ongeveer 8-jarig meisje onder bedreiging van een mes van haar fiets werd gesleurd. Een uitgebreide zoekactie leverde niets op. Ook heeft zich niemand bij de politie gemeld die een kind vermist. Het is nog onduidelijk of de politie zaterdag met de zoektocht verder gaat.

Het 10-jarige meisje van de Prinses Irene basisschool was om kwart voor één getuige van de ontvoering en waarschuwde de politie. De school ligt vlak bij de plek waar zij zag dat het meisje door een man van haar fiets werd getrokken en daarbij ten val kwam. De politie heeft haar uitgebreid verhoord en gaat er vanuit dat het verhaal van de getuige klopt. Een belronde langs alle scholen leverde echter geen vermiste meisjes op.

Verbazen

Voor een zoektocht zijn vijftig leden van de mobiele eenheid ingezet om met honden en een helikopter het oostelijke gebied van Nijverdal uit te kammen. De inwoners van Nijverdal verbazen zich over het feit dat zich nog niemand bij de politie heeft die een kind mist. De leerlingen van de Prinses Irene school hebben een brief meegekregen omdat een aantal kinderen erg geschrokken is.