LEEUWARDEN - De schuur bij de woning van de 27-jarige verdachte in de zaak-Fetter is woensdagavond in brand gestoken en volledig uitgebrand. Dat heeft de politie vrijdag bevestigd. Volgens een woordvoerder is het moeilijk te achterhalen of het om een wraakactie gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Manuel Fetter werd in de nacht van 23 op 24 september met veertien messteken om het leven gebracht. Volgens zijn broer gebeurde dat, omdat hij een opmerking over een weggegooid bierflesje had gemaakt.

Twee mannen uit Leeuwarden, 26 en 27 jaar oud, zitten vast. Beide mannen is medeplegen van moord annex doodslag ten last gelegd. De 27-jarige, bij wie brand is gesticht, wordt ervan verdacht Fetter met een tas, een kettingslot en zijn blote handen te hebben geslagen. De 26-jarige medeverdachte zou veertien keer op Fetter hebben ingestoken.

De dood van Manuel Fetter heeft tot veel onrust onder de bevolking geleid. Ongeveer vijftienhonderd mensen liepen donderdagavond mee in een stille tocht in Leeuwarden ter nagedachtenis aan de vermoorde Leeuwarder.