Het treinverkeer tussen Schiphol en Leiden is voor onbepaalde tijd gestremd. Ook het busverkeer van en naar station Hoofddorp ligt stil. Het station is door de politie afgesloten.

Het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam/Schiphol is dinsdag tot het begin van de middag gestremd. Ook rijden er voor onbepaalde tijd geen treinen van Schiphol naar Leiden.

Op station Amsterdam Centraal werd een perron ontruimd, maar dat is inmiddels weer vrijgegeven.  Volgens het Haarlems Dagblad stelt spoorbeheerder Prorail dat iemand op perron 14 "verdacht gedrag in de trein naar Amsterdam vertoonde". Een verdachte tas is inmiddels onderzocht en het perron is vrijgegeven.

Amersfoort

Ook het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam/Schiphol is gestremd. Door een aanrijding met een persoon is er naar verwachting tot 13.15 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Naarden-Bussum en Almere/Weesp. De extra reistijd kan oplopen tot een uur, waarschuwt de NS. Reizigers wordt aangeraden via Utrecht te rijden.

De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. Reizigers tussen Leiden en Amsterdam moeten via Haarlem onrijden. Reizigers van Leiden naar Schiphol moeten een omweg nemen via Haarlem en Sloterdijk.

Wisselstoring

Eerder op de dag kampte de NS ook al met grote problemen op het traject Utrecht-Amsterdam. Tussen 7.00 en 10.30 uur reden er geen treinen tussen Abcoude en Bijlmer Arena door inzet van de politie.

Bovendien kampte Schiphol met een wisselstoring, waardoor er minder treinen van en naar de luchthaven reden. Maar deze problemen waren rond 10.00 uur verholpen, aldus de NS. De dienstregeling wordt zo snel mogelijk hervat.

De politie had het treinverkeer tussen Abcoude en Bijlmer Arena stilgelegd omdat er een stoffelijk overschot was gevonden. Waarschijnlijk gaat het om een ongeluk.

Bekijk de actuele situatie op het spoor