BRUSSEL - Justitie in Brussel verdenkt een verpleegster van negentien moorden op bejaarde patiënten. De 61-jarige vrouw was eerder al aangehouden op verdenking drie bejaarden te hebben vermoord voor hun erfenis. Daar zijn recent nog eens zestien zaken bijgekomen. Dat meldde vrijdag de Franstalige krant La Derni'ere Heure. De nieuwe verdenkingen zijn inmiddels bevestigd door justitie.

De in Frankrijk geboren Francine B. opereerde als verpleegster en ziekenverzorgster in en rond Brussel. Volgens justitie wist ze telkens het vertrouwen van oudere patiënten te winnen, die een deel van hun bezittingen aan haar nalieten.

Volgens het Brusselse parket gaat het om een onderzoek dat veel groter is dan de zaak-Pandy. De in Brussel woonachtige Hongaarse dominee Andras Pandy werd twee jaar geleden veroordeeld tot levenslang voor de moord op zes familieleden. In Nederland kreeg verpleegster Lucia de B. eerder dit jaar levenslang en tbs-verpleging voor de moord op zeven bejaarden en het beramen van drie moordpogingen.