Schippers vindt dat misdragende PSV-fans hard moeten worden aangepakt

Minister Edith Schippers vindt dat de PSV-supporters die zich in Madrid misdroegen, hard moeten worden aangepakt. Ze vindt hun gedrag afschuwelijk, te walgelijk voor woorden en diep beschamend. En ze denkt dat heel veel Nederlanders daar net zo over denken.

''Nederland staat er verschrikkelijk op. Dit hoort totaal niet bij sport'', zei ze vrijdag in Den Haag. Ze benadrukte dat Feyenoord-fans onlangs al in opspraak kwamen door een fontein in Rome te vernielen voorafgaande aan de wedstrijd AS Roma - Feyenoord in de Europa League.

Het ''walgelijke'' gedrag van de PSV-fans mag niet zonder gevolgen blijven, vindt Schippers. Nederland is bereid te helpen bij het Spaanse onderzoek naar de incidenten. Ze is heel erg blij dat PSV meteen ''fel'' afstand heeft genomen van de wandaden.

De PSV-supporters beledigden en vernederden dinsdag vrouwelijke bedelaars op een plein in Madrid. De fans waren in de Spaanse hoofdstad voor een wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid.

Video: PSV-fans kleineren bedelaars in Madrid

Rutte

Premier Mark Rutte zal het gedrag van PSV-fans vrijdag aan de orde stellen tijdens een onderhoud met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy. Dat zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken). Rutte en Rajoy zijn in Brussel voor de EU-top.

''En het is ook goed dat hij daar even met de Spaanse premier over spreekt want je schaamt je rot als Nederlander'', verklaarde Koenders vrijdag. Rajoy liet zich eerder erg boos uit over het gedrag van de PSV-supporters. Hij noemde hen barbaren en vindt dat de supporters moeten worden vervolgd.

Coach Phillip Cocu verwacht ook dat de mensen die zich hebben misdragen hard worden aangepakt. "Maar voor de duidelijkheid: deze mensen zijn geen afspiegeling van het PSV-publiek."

Lees meer over:
PSV
Tip de redactie