AMSTERDAM - Justitie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar Jomanda en de andere alternatieve therapeuten die actrice Sylvia Millecam tijdens haar ziekte begeleid hebben. Bekeken wordt of zij vervolgd kunnen worden voor hun aandeel in de dood van Sylvia Millecam. Dat meldt het NOS-Journaal.

Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan borstkanker. Hoewel reguliere artsen haar ziekte twee jaar eerder al vaststelden, geloofde zij zelf dat het in plaats van kanker om een bacteriële infectie ging.

Jomanda ontkende eerder ooit medische adviezen te hebben gegeven aan Millecam. Wel zou ze haar hebben aangeraden een arts te raadplegen.

In februari deed de Inspecteur voor de Gezondheidszorg aangifte tegen vier personen, onder wie Jomanda. Het medium zou Millecam hebben misleid door haar te zeggen dat ze geen borstkanker had.

Reguliere artsen

Destijds liet de moeder van Sylvia Millecam al weten het onterecht te vinden als het OM Jomanda strafrechtelijk zou vervolgen. Volgens haar moeder ging de actrice ook naar reguliere artsen om zich te laten onderzoeken. Ook heeft ze er moeite mee dat het overlijden van haar dochter wordt opgerakeld.

Ook tegen zouttherapeut K.B., paragnoste A.A. en arts C.B. deed de inspectie aangifte.