Hinder in ochtendspits door ongevallen

Het verkeer ondervindt maandagochtend veel hinder door een aantal ongevallen op diverse snelwegen.   

Op de A2 richting Utrecht bij Waardenburg kwamen tegen 06.30 uur drie auto's met elkaar in botsing. Hierdoor ontstond er tussen Sint-Michielsgestel en Waardenburg rond de 15 kilometer file.

Doorgaand verkeer richting Utrecht wordt door de Verkeersinformatiedienst geadviseerd om te rijden via de A59, de A50 en de A15.

Bij een ongeluk op de N280 van Weert naar Baexem is maandagochtend een persoon om het leven gekomen. Een andere persoon raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de politie in Limburg waren er bij het ongeluk meerdere voertuigen betrokken. De weg is in beide richtingen voorlopig afgesloten. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Op de A58 richting Breda bij de afrit Hilvarenbeek zijn een motor, een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De motorbestuurder is aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie Tilburg. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid in verband met politieonderzoek.

Video: Persoon overleden bij ongeval in Baexem 

Hond

Een hond die op de A2 liep, heeft maandagochtend voor maar liefst 7 kilometer file gezorgd tussen knooppunt Empel en Zaltbommel. Het dier kon worden gevangen waarna de file weer oploste.

De hoofdrijbaan van de A16 bij Rotterdam richting Breda heeft een auto  hard de vangrail geraakt en moest worden afgesloten nadat de auto achterstevoren op de brug tot stilstand kwam. Alleen de paralellbaan is voor het verkeer beschikbaar.

Op de A6 ging het mis richting Lelystad bij Almere, waar een auto van het talud afreed. Ook gebeurden er ongelukken op de A9 bij De Wijkertunnel en op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam, met flinke files tot gevolg.

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie