Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag geklust bij de speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alpen aan den Rijn. 

Het koningspaar stak de handen uit de mouwen in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Koningin Máxima was in Alphen aan den Rijn onder meer druk in de weer met een hogedrukspuit om speeltoestellen schoon te maken. De koning sjouwde met een kruiwagen met nieuw zand voor de zandbak.

Ondanks een drukke week, met het staatsbezoek aan Frankrijk, had het koningspaar het zichtbaar naar zijn zin. De koning en koningin bleven twee uur in Alphen aan den Rijn en namen ook de tijd voor een praatje met de vrijwilligers tijdens de lunch.

Video: Koningspaar klust in Alphen aan de Rijn

Koningspaar klust in Alphen aan de Rijn
Koningspaar klust in Alphen aan de Rijn

Belangrijk

De keuze was op de speeltuin- en buurtvereniging gevallen omdat de plek volgens Jonne Boesjes, plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds, een belangrijke rol speelt voor de buurt. ''Het hele jaar door worden hier voor iedereen activiteiten georganiseerd. De speeltuin is nu klaar voor de zomer.''

Prinsessen Beatrix en Aimée en de prinsen Constantijn en Floris hielpen vrijdag al mee op de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Zo'n 350.000 vrijwilligers maakten zich door het hele land nuttig door klussen te doen voor NLdoet. Bij de door het Oranje Fonds georganiseerde actie waren dit jaar ruim 9200 klussen aangemeld.

Ook worden er meer dan vijftig klussen gedaan op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten en Sint-Eustatius.

Tevreden

Boesjes is zeer tevreden over de actie. ''We hebben dit jaar een enorme stijging van klussen van 7600 naar 9200. Het mooie weer heeft natuurlijk ook meegeholpen.''