MAASTRICHT - De politie in Maastricht heeft een man zonder rijbewijs aangehouden die zondagavond met een auto vier kinderen heeft aangereden. De slachtoffertjes variëren in leeftijd van vijf tot twaalf jaar. Ze zijn met deels ernstige verwondingen naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) gebracht, zo heeft de politie gezegd.

De 37-jarige Maastrichtenaar startte de motor zonder de koppeling in te drukken. Hij schoot naar voren, de stoep op, waar de kinderen stonden. De man wilde nog remmen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal.

De man schepte de vier kinderen, onder wie zijn eigen zoon van vijf. Hij kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Het zoontje van de man raakte bekneld onder een van de wielen. Buurtbewoners hebben de wagen opgetild en konden het kind bevrijden. Het jongetje is met ernstig borst- en hoofdletsel naar het AZM gebracht.

De politie hield ook een 33-jarige man aan, eveneens uit Maastricht. Hij zat naast de brokkenpiloot in de auto. Het vermoeden bestaat dat hij de bestuurder rijles wilde geven.