Politie verdubbelt aantal agenten bij onderzoek gevonden hoofd

De Amsterdamse politie heeft donderdag het aantal agenten dat zich bezighoudt met de zaak rond het hoofd dat woensdag op de Amstelveenseweg werd aangetroffen, verdubbeld.

Een extra Team Grootschalige Opsporing (TGO)  van twintig agenten zal zich voegen bij het team dat al onderzoek deed naar de vondst van het hoofd, bevestigt de Amsterdamse politie aan NU.nl.

Volgens de politie zijn er nog geen tips binnengekomen over de zaak. Een woordvoerder wil benadrukken dat ook anoniem kan worden gebeld. "Het is een heftige zaak. Ik kan mij voorstellen dat zowel criminelen als gewone mensen die iets gezien hebben, angstig zijn om iets te zeggen."

Inmiddels kan er na forensisch onderzoek een tweede autobrand aan de onthoofdingszaak worden gekoppeld. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.

Op woensdagochtend werd rond  6.00 uur een brandende auto aangetroffen aan de Kelbergen in Amsterdam Zuidoost. Ook deze auto stond als gestolen geregistreerd. De politie roept getuigen op zich te melden.

Woensdag werd na onderzoek bevestigd dat het hoofd van de 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb is. Eerder werd al bekend dat zijn lichaam dinsdag in een brandende auto in Amsterdam Zuidoost werd gevonden.

De broer van het slachtoffer zegt tegen AT5 dat hij sinds vrijdagavond geen contact meer heeft kunnen krijgen met Amzieb.

Over verder verloop van het onderzoek of mogelijke dreiging van vergelding wil de politie geen mededelingen doen.

Video: Getuigen vinden hoofd op straat

Lees meer over:
Tip de redactie