De voorheen kritische Turkse krant Zaman, heeft na het ontslag van de hoofdredacteur lovende artikelen over president Recep Tayyip Erdogan geplaatst.

Het dagblad gold tot twee dagen geleden als kritisch op het beleid van Erdogan. Nu een bewindvoerder van de overheid de leiding heeft gekregen, is daar niets van over.

Op de voorpagina van de Zaman stonden zondag twee verhalen over de president: een over zijn plannen voor een grote receptie tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart en een over zijn bezoek aan een brug in aanbouw over de Bosporus bij Istanbul. Over de protesten van lezers voor de redactie van de krant en het ingrijpen van de oproerpolitie tegen de demonstranten was niets te lezen.

Abdülhamit Bilici, de hoofdredacteur van Zaman, is zondag ontslagen. Dit is gebeurd nadat vrijdag de Turkse overheid een speciale toezichthouder bij de krant had aangesteld.

De uitgever van Zaman heeft banden met de Gülen-beweging, die overhoop ligt met Erdogan. Het ingrijpen komt volgens de Turkse autoriteiten voort uit een onderzoek naar ''het financieren van een terroristische organisatie'' en zou niets te maken hebben met de politieke kleur van de krant.

Video: Rellen bij Turkse krant Zaman vanwege overname

Rellen bij Turkse krant Zaman vanwege overname
Rellen bij Turkse krant Zaman vanwege overname