DELFT - De politie heeft woensdagavond in Delft twee medewerkers van een supermarkt aangehouden nadat ze een vermeende winkeldief hadden mishandeld. Deze 51-jarige man is met een gebroken been opgenomen in een ziekenhuis, zei een woordvoerder van de politie.

De personeelsleden van de C1000 aan de Zuiderstraat gingen er volgens hem vanuit dat de man iets had gestolen. Maar dat is nog de vraag, aldus de zegsman. Toen de vermeende dief de winkel had verlaten, gingen de medewerkers achter hem aan. Even verderop hebben ze hem beetgepakt en klappen uitgedeeld.

Twee medewerkers van dezelfde supermarkt werden vorig jaar door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het mishandelen van een winkeldief.

De eigenaar van de supermarkt vond het vonnis destijds onbegrijpelijk. Hij wees erop dat hij en zijn medewerkers wekelijks te maken hebben met geweld en bedreigingen zonder dat ze het recht hebben zichzelf te verdedigen. In de supermarkt hangen vele beveiligingscamera's.