Fortuna Sittard mag het seizoen afmaken in de Jupiler League, maar het blijft onzeker of de Limburgse club ook na 1 juli een proflicentie heeft.

Dat is de conclusie van de licentiecommissie na het bestuderen van de cijfers van Fortuna, zo meldt de KNVB donderdag in een persbericht.

De bond zal een traject starten om te kijken of Fortuna ook volgend seizoen actief mag zijn in het betaalde voetbal. De huidige financiële situatie van de huidige nummer zestien van de Jupiler League biedt daar nog onvoldoende zekerheid voor.

De conclusies van de licentiecommissie volgen op de jaarcijfers, prognosecijfers en halfjaarcijfers die Fortuna afgelopen dinsdag inleverde bij de KNVB. 

De jaarcijfers en prognosecijfers hadden eigenlijk al op 1 december 2015 ingeleverd moeten worden, maar vanwege de financiële problemen kreeg de club vier keer dispensatie van de licentiecommissie. De afgelopen weken moest Fortuna 900.000 euro binnenhalen om de club te redden.

Bekerwinnaar

Fortuna komt al vanaf de start in 1954 uit in het betaalde voetbal, al was dat destijds onder de naam van voorloper Fortuna'54.

In het seizoen 2001/2002 kwam de tweevoudig winnaar van de KNVB-beker (1957 en 1964) voor het laatst uit in de Eredivisie. Als Jupiler League-club kwam Fortuna vervolgens geregeld in de financiële problemen, maar steeds werd een faillissement afgewend.

Begin februari raakte de club weer in acute geldnood. De Limburgers konden een deel van de salarissen niet uitbetalen. De licentiecommissie van de KNVB beboette Fortuna al, omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken.

Ondanks alle problemen won de ploeg van trainer Ben van Dael vrijdag wel thuis met 3-0 van FC Oss.

Video: Samenvatting Fortuna Sittard-FC Oss

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss