LEEUWARDEN - Manuel Fetter is vermoord door de 26-jarige verdachte die vastzit, meent het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden. Het OM maakte woensdag bekend dat de jongste van de twee verdachten veertien maal op Fetter heeft ingestoken. Daarbij is ook de fatale steek in het hart van de 32-jarige Leeuwarder.

De 27-jarige verdachte, die ook vastzit, heeft Fetter met een tas, een kettingslot en met zijn blote handen geslagen. Beide verdachten hebben toegegeven dat er een woordenwisseling met Fetter is geweest. Over wat er daarna is gebeurd, zwijgen de mannen.

Medepleging

De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft woensdag besloten dat beide verdachten nog minimaal dertig dagen in de cel blijven. Beide mannen is medeplegen van moord annex doodslag ten laste gelegd.

Fetter werd in de nacht van 23 op 24 september doodgestoken. Volgens zijn oudere broer Harold had hij na een avondje stappen een opmerking over een kapot gegooid bierflesje gemaakt. Het OM gaat ervan uit dat Fetter een 'willekeurig slachtoffer' is.

Steekwapen

Het steekwapen waarmee Fetter is omgebracht, is nog steeds niet boven water. Volgens justitie gaat het zeer waarschijnlijk om een mes. De politie sluit het onderzoek eind deze week af. De zaak wordt dan aan het OM overgedragen.

Advocaat B. Canoy van de 27-jarige verdachte wil alleen bevestigen dat zijn cliënt niet heeft gestoken. Verder geeft hij geen commentaar. Advocaat E. van der Meer van de 26-jarige verdachte was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.