DEN HAAG - De huidtransplantatie die afgelopen vrijdag is uitgevoerd bij premier Balkenende is geslaagd, maar de minister-president zal nog zeker een een week in het ziekenhuis worden behandeld. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

Het speciale verband, dat na de opretatie werd aangebracht, is woensdag verwijderd. De huid heeft zich gehecht aan de wond op de rechtervoet en zal naar verwachting de komende tijd volledig ingroeien. Met de revalidatie kan nu een begin worden gemaakt. Balkenende moet zijn voet opnieuw leren gebruiken.

Hoe lang de revalidatie zal duren kunnen de dokters nog niet zeggen. Wel zal de premier om een voorspoedig herstel te bevorderen nog zeker een week in het ziekenhuis blijven.

De artsen hebben vastgesteld dat de infectie, die de ziekte heeft veroorzaakt, volledig is verdwenen. Sinds een aantal dagen is medicijngebruik niet meer nodig. De artsen denken in de loop van volgende week meer zicht te hebben op het moment waarop Balkenende het ziekenhuis kan verlaten.