AMSTERDAM - Drie vrouwen van 16, 19 en 21 jaar zorgden dinsdagavond in het centrum van Amsterdam voor flink wat tumult nadat zij een tram blokkeerden met een kinderwagen.

Bij de tramhalte op de Nieuwezijds Voorburgwal konden ze het niet verkroppen dat de chauffeur van tram 13 zonder hen wilde vertrekken. Door hun kinderwagen, met een zes maanden oude baby erin, op de rails te zetten, probeerden ze de tram tegen te houden. De vrouwen scholden de bestuurder uit en bedreigden hem.

Bijten

Gealarmeerde agenten vroegen de moeder van de baby tevergeefs de kinderwagen weg te halen. Tijdens de arrestatie van de vrouw beet zij de agenten en gingen ook haar vriendinnen en talloze omstanders zich ermee bemoeien. De politie nam de raddraaiers mee naar het politiebureau, waar het tumult nog groter werd toen tien mensen langskwamen die meenden het voorval te hebben gezien.

Woede

Een paar mensen ontstaken in woede omdat zij niet direct werden geholpen en beledigden en bedreigden de aanwezige agenten. Daarop sloeg de politie nog eens twee mannen in de boeien. Pas nadat de hele groep uit het bureau was verwijderd, keerde de rust terug. De drie vrouwen zijn in de cel gezet. De baby bleef ongedeerd en is bij de vader ondergebracht.