DEN HAAG - Het Terra College in Den Haag sluit per 1 januari een van de vestigingen aan de Beresteinlaan wegens teruglopende leerlingenaantallen. Het gaat niet om de vestiging waarop Murat D. zat, die in januari conrector Hans van Wieren doodschoot, zei directeur G. van Miltenburg woensdag. Enkele tientallen personeelsleden worden ontslagen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In plaats van de verwachte 2800 leerlingen, telt het Terra College er volgend schooljaar waarschijnlijk maar 2200. Het is de directie niet duidelijk waarom zich minder mensen aanmelden dan volgens de prognoses zou moeten. "Misschien hebben we door de moord op Van Wieren een imagoprobleem, maar daarvoor zijn geen harde aanwijzingen", meldde Van Miltenburg. Onderzoek naar leerlingenstromen geeft mogelijk meer inzicht, maar die gegevens worden waarschijnlijk pas in november bekend.

Cijfers

De leerlingenprognoses zijn niet te rooskleurig gemaakt, meent Van Miltenburg. "Die hebben we gebaseerd op cijfers van de gemeente. Die gaven aan dat er een groei zou moeten zijn." Een van de mogelijke verklaringen is dat leerlingen de voorkeur geven aan scholen in de randgemeenten van Den Haag.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vraagt zich af waarom zoveel personeelsleden het veld moeten ruimen. Volgens een woordvoerder van de AOb gaat het om ongeveer zestig personen. De school en de vakbonden werken nog aan een sociaal plan voor deze mensen. De leerlingen van de op te heffen vestiging van het Terra worden ondergebracht in een ander gebouw waar dezelfde opleiding wordt gegeven en waar ook te weinig leerlingen zitten.