Omar Yacoub van het Merewade College in Gorinchem mag zich docent van het jaar 2004. De prijsuitreiking vond plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag en is onderdeel van World Teachers Day 2004. De prijs, een training van vijfduizend euro van CPS Ontwikkeling en Advies om de school te verbeteren, werd uitgereikt door minister Maria van der Hoeven van Onderwijs.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Omar Yacoub, onder meer docent maatschappijleer en biologie, werd gekozen boven twee andere kandidaten door een jury. Yacoub werd gekozen vanwege zijn prettige en rustige uitstraling, zijn goede contact met allochtone leerlingen en zijn begeleiding van alle leerlingen. Daarnaast zoekt Yacoub contact met kinderen uit groep 7 en 8 om ze alvast voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, aldus het juryrapport.

Volgens Jacqueline Hardy van CPS Ontwikkeling en Advies was de winnaar 'blij, verrast en beduusd'. Met het uitreiken van de onderscheiding moet het negatieve imago van de docent een halt worden toegeroepen. "De prijs laat zien dat het leraarschap nog steeds een prachtig beroep is", meent Hardy.