BUENOS AIRES - Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, zal wellicht getuigen in een zaak van een vermiste vrouw. De kinderen van de vrouw die tijdens de Argentijnse dictatuur (1976-1983) is ontvoerd, hebben een Argentijnse rechter dinsdag gevraagd om hem op te roepen voor het afleggen van een verklaring.

Dat hebben de Argentijnse omroep Cadena 3 en de Spaanse persbureaus EFE en Europapress gemeld op gezag van bronnen bij Argentijnse justitie.

Cadena 3 meldde dat Nicolás en Guido Privera naar de federale rechter Rodolfo Canicoba Corral zijn gestapt omdat ze opheldering willen over de verdwijning van hun moeder Marta Sierra op 30 maart 1976. De vrouw werkte bij het technologisch landbouwkundig instituut INTA.

Gewapende personen in burger ontvoerden de vrouw uit haar huis. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Haar kinderen menen dat Zorreguieta mogelijk opheldering kan verschaffen over de verdwijning van Sierra, omdat hij onder het generaalsbewind staatssecretaris en minister van Landbouw was.

Zorreguieta mocht wegens zijn betrokkenheid bij de Argentijnse junta in januari 2002 niet aanwezig zijn bij het huwelijk van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. In juni dit jaar was hij wel welkom bij de doop van zijn kleindochter prinses Amalia.