Tientallen gegadigden hebben zich gemeld voor de winkels van Perry Sport en Aktiesport.

Dat heeft curator Toni van Hees gezegd.

Hij wil deze week informatie verzamelen voor geïnteresseerden en denkt volgende week de eerste gesprekken over een eventuele overname te kunnen voeren.

''Het zijn mooie winkels van Perry Sport en Aktiesport die voor een belangrijk deel winstgevend zijn", aldus Van Hees. ''Er is dus zeker veel belangstelling voor." De curator wilde nog niet zeggen welke bedrijven zich hebben gemeld.

Failliet

Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, is dinsdag failliet verklaard. "Het kon niet anders", aldus Van Hees.

"De banken hebben de financiering stopgezet en er was geen interesse om de hele vennootschap over te nemen. Er is zeker wel interesse in de winkels en we gaan de komende tijd met deze partijen in gesprek. We gaan proberen de winkels zoveel mogelijk in paketten te verkopen."

Open

De winkels zullen voorlopig open blijven. Ook de webwinkels zijn nog in bedrijf. Het faillissement komt volgens CNV-bestuurder Martijn den Heijer niet als een verrassing.

''Het is te hopen dat een partij wordt gevonden die een doorstart aandurft'', zei hij in een reactie. ''Dan kan een deel van de werkgelegenheid behouden blijven.''

Video: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds