Twee medewerkers van de Servische ambassade in Libië die vorig jaar werden ontvoerd, zijn waarschijnlijk omgekomen bij een Amerikaanse luchtaanval op terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Dat heeft de Servische minister van Buitenlandse Zaken zaterdag gezegd.

Sladjana Stankovic en Jovica Stepic werden op 8 november ontvoerd in de kuststad Sabratha, nadat hun diplomatieke konvooi onder vuur was genomen.

De VS voerden vrijdag bombardementen uit op een trainingskamp van IS in het westen van Libië. Meer dan veertig mensen kwamen om, onder wie dus waarschijnlijk de twee Serviërs.

''We wachten nog op de identificatie van de slachtoffers, dus formeel kunnen we de informatie nog niet bevestigen'', zei minister van Buitenlandse Zaken Ivica Dacic.

Onderhandelen

Servië onderhandelde de afgelopen weken over de vrijlating van de twee. Volgens de minister hadden de ontvoerders financiële motieven, maar was het voor zowel de families als voor de Servische regering ''onmogelijk'' aan de eisen te voldoen.

Servië gaat protest aantekenen in Washington omdat het land niet van tevoren op de hoogte was gesteld van de luchtaanvallen.

In 60 seconden: Wie zijn de IS-strijders?

Animatie door in60seconds