TILBURG - De politie krijgt beelden die Omroep Brabant in Breda heeft gemaakt tijdens een verkiezingsbijeenkomst met Pim Fortuyn. Dat heeft waarnemend hoofdredacteur L. Donders van de regionale zender zaterdag bekendgemaakt.
Omroep Brabant

Omroep Brabant maakte de beelden maandag, enkele uren voordat Fortuyn in Hilversum werd vermoord. Tijdens de bijeenkomst van de krant BN/De Stem zouden verscheidene verdachte mensen zijn gesignaleerd, onder wie mogelijk hoofdverdachte Volkert van der Graaf. De politie wil kijken of op de beelden inderdaad verdachte personen zijn te traceren.

Waarnemend hoofdredacteur Donders benadrukte dat het alleen om beelden gaat die op televisie zijn uitgezonden. Het overige beeldmateriaal krijgt de politie niet. "Wij stellen in principe nooit beelden, die niet zijn uitgezonden, zomaar beschikbaar aan de politie. We kunnen daar de indruk mee wekken dat we een verlengstuk zijn van de politie", aldus Donders.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft donderdagmiddag al videobanden van beveiligingscamera's van Hotel Brabant in Breda opgehaald. De bijeenkomst met Fortuyn was in het bewuste hotel. Mogelijk zijn ook op deze beelden verdachte personen te zien.

/DOSSIERFortuyn