KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuw in oosten en zuiden

Het KNMI waarschuwt zondag voor lokale gladheid in een groot deel van Nederland. In Gelderland, Utrecht en Overijssel komt lokale gladheid voor als gevolg van (natte) sneeuw.

In de avond en de nacht naar maandag kan ook in het oosten van Noord-Brabant en in Limburg gladheid voorkomen door dit weer.

Het weerinstituut heeft waarschuwingscode geel afgegeven. Dat betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met de gladheid en hun rijgedrag daar op aan moeten passen.

Ook op zondagochtend gold voor grote delen van het land een weerwaarschuwing.  Grote problemen heeft de sneeuw volgens de ANWB nog niet opgeleverd voor het verkeer. Wel reed het verkeer langzaam op de A28 en de A50 en rond het gebied Apeldoorn en Arnhem.

Video:Strooiwagen vanmiddag van de weg door gladheid

Krachtige wind

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers maandag in de ochtendspits rekening te houden met lokale gladheid door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten. Dat geldt vooral voor Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Ook zondagavond en in de nacht naar maandag kan het lokaal glad zijn.

Rjkswaterstaat heeft zondag tot het begin van de middag in totaal een miljoen kilo zout gestrooid op de snelwegen in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht en delen van Noord-Brabant. De strooiwagens gingen al in de nacht van zaterdag op zondag de weg op vanwege de sneeuw en gladheid.

Strooiwagens

Zondag aan het eind van de middag zijn de strooiwagens van Rijkswaterstaat opnieuw de snelwegen opgegaan. Dit gebeurt in Overijssel, Gelderland en Utrecht. In de avond komen ook Brabant en Limburg aan de beurt, waar ook gladheid wordt verwacht als gevolg van (natte) sneeuw.

Op lokale wegen wordt door de provincies en gemeenten gestrooid.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto

De actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie