Het Turkse leger heeft zondag voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische YPG-strijders bestookt.

Twee strijders van de Koerdische militie zijn gesneuveld, bericht het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Turkije eiste zaterdag dat de YPG de terreinwinst die ze de afgelopen dagen in de provincie Aleppo hebben geboekt, waaronder een luchtmachtbasis, weer prijsgeven. De Turkse regering beschouwt de YPG, die banden onderhouden met de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, als een terroristische organisatie.

De PYD verwerpt de Turkse eis. Saleh Muslim, een van de voormannen van de Koerdische militie, wees er zondag op dat zijn strijders de luchtmachtbasis Menagh samen met Arabische en Turkmeense bondgenoten hebben veroverd op het extremistische al-Nusra Front.

Verdere interventie

Hij hekelde de Turkse bombardementen op de basis en waarschuwde dat de Turken bij verdere interventie in Syrië "het gehele Syrische volk op hun weg zullen vinden".

De Syrische regering beschouwt de Turkse beschietingen als rechtstreekse hulp aan terroristen, berichtte de Syrische staatstelevisie zondag. Zij heeft in een brief aan de Verenigde Naties haar beklag gedaan over de 'opzichtige bemoeienis' van Ankara met Syrische aangelegenheden.

Video: Opnieuw stellingen van Koerden in Syrië gebombardeerd

Turkije bombardeert opnieuw stellingen van Koerden in Syrië
Turkije bombardeert opnieuw stellingen van Koerden in Syrië