In Houten wordt een appartementencomplex aan de Via Arena ontruimd omdat er brand is uitgebroken in een elektriciteitsruimte. 

De brandweer kon eerst niet blussen vanwege spanning in de ruimte. Nadat de spanning werd uitgeschakeld, kon de brand worden geblust.

Er kwam flink wat rook vrij, maar dat is inmiddels minder geworden, meldt een woordvoerder van de brandweer zaterdagavond. Twee mensen die rook hebben ingeademd, worden nagekeken door ambulancepersoneel. De bewoners van de ongeveer dertig appartementen worden opgevangen in een zorgcentrum.

Ongeveer 1500 huishoudens in de omgeving zaten uren zonder stroom als gevolg van de brand. De meesten waren in de loop van de avond weer aangesloten op het net, maar rond 23.00 uur zaten nog 149 huizen zonder elektriciteit.

Onderdak

De brandweer heeft de appartementen gecontroleerd en rond 23.40 uur weer vrij gegeven. Het merendeel van de bewoners kan terug naar hun woning. Voor een beperkt aantal geldt dat echter niet. Zij zullen de nacht elders doorbrengen. De gemeente regelt onderdak indien zij niet bij familie of vrienden terecht kunnen.

Enkele woningen hebben roet- en rookschade. Enige tijd konden geen treinen stoppen op het nabijgelegen treinstation. Het station is inmiddels weer vrijgegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze via NUfoto