De politie in Enschede heeft zaterdag tijdens een demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum zes aanhangers gearresteerd van de anti-islambeweging Pegida. Dat zei een woordvoerder van de gemeente.

Een persoon werd aangehouden, omdat hij een spandoek had met daarop een hakenkruis. De anderen werden gearresteerd onder meer wegens het in bezit hebben van steekwapens en het bedreigen van een agent.

De betoging is verder betrekkelijk rustig verlopen. ''We zijn heel tevreden'', aldus de woordvoerder. De gemeente had een noodverordening afgekondigd voor de binnenstad om te voorkomen dat de demonstratie uit de hand zou lopen.

Rond tweehonderd betogers demonstreerden tegen de plannen van de gemeente om een azc te bouwen in het Eschmarkerveld. De protestmars was georganiseerd door Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG).

Vorig jaar oktober werden bij een demonstratie in Enschede tegen de komst van het azc arrestaties verricht wegens mishandeling, belediging en het brengen van de Hitlergroet. Ook werden vorig jaar varkenskoppen neergelegd bij het terrein waar het centrum moet verrijzen.

Video: Politie grijpt in bij azc-demonstratie in Enschede

Politie grijpt in bij azc-demonstratie in Enschede
Politie grijpt in bij azc-demonstratie in Enschede

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld op NUfoto, Of stuur uw beeld in via WhatsApp: +31 6 17711001