Werkgever stelt bedreiger van keeper Kenneth Vermeer op non-actief

Eén van de mannen die donderdag tijdens Britse dartswedstrijden bordjes omhoog hielden met beledigende en bedreigende teksten over Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer, is door zijn baas op non-actief gezet. 

Het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie Reade nam in een persverklaring met klem afstand van het gedrag van de werknemer. "De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de raad van bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart", meldde Reade vrijdagavond.

Tijdens de Premier League in Newcastle waren handgeschreven borden in het publiek te zien met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen'. met daarnaast een getekende pop aan een galg. Foto's en video's van de betreffende toeschouwers met hun bordjes werden veelvuldig gedeeld op de sociale media.

Kenneth Vermeer-pop

Aangifte

Doelman Vermeer van Feyenoord kondigde vrijdag direct aan bij de Britse justitie aangifte te gaan doen. De oud-Ajacied werd zondag ook al beledigd tijdens de klassieker in de Arena. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

Lees meer over:
Tip de redactie