Het dodental van het treinongeluk dinsdag in Beieren staat op tien. De politie heeft woensdag beklemtoond dat er geen mensen meer worden vermist. 

Aanvankelijk verspreidden politiemensen het bericht dat er een lijk was aangetroffen en dat zou de elfde dode zijn, maar dat is later op woensdag weer tegengesproken.

Van de zeventien zwaar gewonden verkeert naar het zich laat aanzien niemand in levensgevaar.

Twee regionale treinen botsten dinsdagochtend vroeg frontaal op elkaar bij Bad Aibling in de deelstaat Beieren. Dat gebeurde op een traject met maar een spoor. Uit het eerste onderzoek zou zijn gebleken dat het ongeval het gevolg was van menselijk falen.

Video: Doden en gewonden bij treinongeluk Duitsland

Zeker elf doden en veel gewonden bij treinongeluk Duitsland
Zeker elf doden en veel gewonden bij treinongeluk Duitsland

Menselijk falen

Uit het eerste onderzoek zou zijn gebleken dat het ongeval dinsdagochtend het gevolg was van menselijk falen.

Volgens Duitse media heeft een verkeersleider mogelijk het beveiligingssysteem uitgeschakeld om een trein die te laat was toch nog door te laten. Daardoor zou de trein uit de andere richting ook groen licht hebben gekregen, waarna de voertuigen op het enkele spoor frontaal botsten.

Beide machinisten konden de andere trein waarschijnlijk niet aan zien komen, omdat het enkele spoor in een bocht ligt. Er is dus waarschijnlijk weinig tot geen mogelijkheid geweest voor de machinisten om te remmen.

Locatie ongeval