De autoriteiten in de Taiwanese stad Tainan zijn een onderzoek begonnen naar het instorten van een flatgebouw tijdens de aardbeving van zaterdag.

Terwijl de reddingswerkzaamheden bij het complex nog in volle gang waren, arriveerde zondag een team van vier aanklagers op de rampplek.

Het Openbaar Ministerie in de stad zoekt uit of regels zijn overtreden bij de bouw van de flat, bericht de Taipei Times maandag. Het Taiwanese ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ondertussen laten weten dat een volledig strafrechtelijk onderzoek pas na de reddingsoperatie kan plaatsvinden.

Burgemeester William Lai schreef op Facebook dat het stadsbestuur assisteert bij het onderzoek. Mocht het komen tot een strafzaak, dan zal de stad volgens Lai "aan de kant van de inwoners staan en het algemeen belang beschermen".

Dodental

Het dodental na de beving is volgens de Taiwanese regering inmiddels opgelopen tot 35. Vrijwel alle lichamen werden gevonden in het puin van het ruim twintig jaar oude flatgebouw. Daar liggen mogelijk nog meer dan honderd mensen bedolven.

Meer dan zestig uur na de aardbeving worden nog steeds mensen gered. Volgens een getuige haalden reddingswerkers maandag nog een vrouw uit het puin en persbureau AFP laat weten dat ook een achtjarig meisje is gered. Ze was bij bewustzijn. Burgemeester Lai waarschuwde eerder dat veel slachtoffers diep liggen begraven.

Video: Flatgebouw in Taiwan stort in

Dronebeelden tonen ravage na aardbeving Taiwan
Dronebeelden tonen ravage na aardbeving Taiwan