De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag bij een grenscontrole op de A12 een 33-jarige man uit Syrië aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Marechaussees controleerden op de rijksweg A12 bij de grensovergang Bergh Autoweg een personenauto. De bestuurder was een man uit 33-jarige Syrië met een Duits reisdocument.

In de auto vervoerde hij een 26-jarige man uit Syrië die niet in het bezit was van een geldig reisdocument. Hierop is de bestuurder aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is ingesloten en er wordt verder onderzoek verricht, zo maakte een woordvoerder vrijdag bekend.

De grenscontrole van de marechaussee heeft vrijdagavond op de A12 bij de Gelderse plaats Duiven voor lange files gezorgd.

Kijkersfile

Volgens de VerkeersinformatieDienst (VID) leidde de actie niet alleen tot een file richting Arnhen, maar leverde ook een kijkersfile op richting Duitsland. In totaal stond er bij Arnhem rond 18.00 uur meer dan 20 kilometer file.

De marechaussee heeft sinds in september de grensbewaking werd verscherpt tachtig verdachten van mensensmokkel aangehouden.