Zeker een persoon is vrijdag omgekomen toen in New York een enorme kraan op straat omviel. Ten minste vijftien mensen raakten gewond.

Het is onduidelijk hoe de slachtoffers er aan toe zijn, meldt The New York TimesHet ongeluk deed zich voor in het zuidelijke deel van Manhattan. De 152 meter hoge kraan stond daar om een airconditioningsinstallatie in een gebouw te hijsen.

Een aantal geparkeerde auto's werd verwoest. De brandweer heeft meerdere gebouwen ontruimd. Berichten over een gaslek worden nog onderzocht, aldus een woordvoerder.

Volgens burgemeester Bill de Blasio viel de kraan om door de harde wind. Het slachtoffer zat in de auto toen de kraan omviel. "Het is een vreselijk ongeluk", zei de burgemeester. "Maar als je ziet wat daar gebeurd is, dan is het gelukkig niet nog erger afgelopen."

Afgezet

De straten in de nabije omgeving zijn afgezet door de politie. Mogelijk bevinden zich nog mensen onder de omgevallen kraan.

Een advocaat die in een naastgelegen kantoor net aan zijn werkdag begon, hoorde de klap van de vallende kraan. "Het was het geluid van een harde botsing", vertelt hij. "Ons hele gebouw schudde, je kon de vibraties voelen."

Dode en gewonden door omgevallen hijskraan New York
Dode en gewonden door omgevallen hijskraan New York