Drie mannen hebben in een hotel in Dublin met automatische wapens het vuur geopend op mensen die naar een boksevenement waren gekomen. Daarbij zijn zeker een dode en twee gewonden gevallen. 

De daders zouden gericht op een groep aanwezigen hebben geschoten. De politie vermoedt dat er sprake is van een soort bendeoorlog.

De aanvallers waren gekleed in uniformen van de Ierse politie, de Garda, en hadden volgens getuigen sterke accenten uit de Ierse hoofdstad. Tientallen mensen vluchtten in paniek het hotel in het noorden van de Ierse hoofdstad uit.

De schietpartij was tijdens een bijeenkomst ter voorbereiding op een bokswedstrijd. Er werden kandidaten op hun gewicht geselecteerd voor deelname aan wat de organisatie de komende 'Clash of the Clans' betitelt.

Gangsters

De wedstrijd is inmiddels afgelast. The Irish Times meldde dat er ook echte agenten naartoe gestuurd waren, omdat er gangsters onder de boksfans in het Regency Hotel werden verwacht.

De politie zette na de schietpartij de omgeving af, maar de daders zijn waarschijnlijk eerst te voet en vervolgens met een wachtende bestelwagen ontkomen.

Klopjacht

De Ierse premier Enda Kenny zei verontwaardigd dat er een grote klopjacht wordt uitgevoerd op de moordenaars.

De politie zou proberen te weten te komen of er een verband is met de moord op een beruchte Ierse gangster uit het noorden van Dublin in september in Zuid-Spanje. De afgelopen vijftien jaar zijn er in Dublin en omgeving meer dan tweehonderd moorden gepleegd die vrijwel zeker afrekeningen in het criminele circuit zijn. Er is vrijwel nog nooit iemand voor gearresteerd.

Video: Schokkende beelden schietpartij

Schokkend: Schietpartij bokswedstrijd Dublin
Schokkend: Schietpartij bokswedstrijd Dublin