De 27-jarige Adeel D. uit Rotterdam heeft donderdag tien jaar cel gekregen voor het doden van zijn 25-jarige vrouw Yasmeen. Na zijn daad begroef hij het stoffelijk overschot in de bossen bij het Drentse Ruinen.

Tegen D. was vijftien jaar geëist. Volgens de rechtbank heeft D.

Yasmeen de keel dichtgedrukt tijdens een uit de hand gelopen ruzie in Rotterdam. De man is veroordeeld voor doodslag en het verbergen van het lijk. Hij hoorde het vonnis donderdag uiterlijk onbewogen aan.

Twee mannen, vrienden van D., hielpen bij het verstoppen van het lichaam van Yasmeen. Zij kregen vijf en tien maanden cel opgelegd. De twee waren niet naar de rechtbank gekomen om het oordeel aan te horen, wat de rechters veelzeggend vonden.

Kinderen

Yasmeen, uit Pakistan, en D. trouwden in 2009. Het echtpaar kreeg twee kinderen. Ze woonden in bij de ouders van D. Het was geen gelukkig huwelijk. Yasmeen werd geslagen en voelde zich onderdrukt door de familie van D. Ook bleef ze verstoken van contact met de buitenwereld. De vrouw wilde meer vrijheid.

In januari 2015 verdween Yasmeen. Haar lichaam werd een maand later gevonden. De rechters rekenen het D. aan dat hij lang heeft gezwegen over het lot van Yasmeen en de toedracht van haar dood.

Video: Partner veroordeeld voor doden Yasmeen

Partner veroordeeld voor doden Yasmeen Dad
Partner veroordeeld voor doden Yasmeen Dad