BRUSSEL/NIJVEL - Marc Dutroux moet zich vanaf dinsdag opnieuw voor de rechter verantwoorden. Hij zal nu in Nijvel terechtstaan voor betrokkenheid bij de diefstal van een vrachtwagen in 1995, waarbij ook een politie-inspecteur uit Charleroi was betrokken.

Dinsdag wordt alleen de agenda voor de rechtszaak besproken. Dutroux hoeft daar niet per se bij aanwezig te zijn. Justitie in Nijvel houdt echter rekening met zijn komst en heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

De diefstal van de vrachtwagen kwam ook uitgebreid aan bod tijdens het grote proces-Dutroux, eerder dit jaar. Dutroux wilde namelijk wraak nemen op twee kompanen, die plannen hadden de vrachtwagen voor eigen rekening door te verkopen. Daarbij gijzelde Dutroux het jonge tweetal en één van hun vriendinnen gedurende een nacht.

Diefstal

Uiteindelijk werd besloten deze zaak apart te behandelen. In totaal staan acht personen terecht voor de vrachtwagendiefstal. Voor de ontvoering van zes meisjes en de moord op vier van hen kreeg Dutroux in juni een levenslange gevangenisstraf opgelegd.