ROTTERDAM - De nationale recherche heeft zaterdagavond opnieuw een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Ook deze arrestatie, verricht door een arrestatieteam, vond plaats in Utrecht, evenals de aanhouding van vorige week zondag.

De 30-jarige man is aangehouden voor nader verhoor over het vervoer en bezit van explosieven, aldus een woordvoerder van het landelijk parket zondagavond.

De officier van justitie zal komende week beslissen of de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Over de nationaliteit van de verdachte doet het parket geen uitspraken. De man is geen inwoner van Utrecht.

In het zelfde onderzoek naar terroristische activiteiten heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag een 37-jarige verdachte voor tien dagen in bewaring gesteld. Deze man werd vorige week zondag gearresteerd in Utrecht, op het moment dat de recherche in de Bucheliusstraat, ook in Utrecht, een inval deed in een woning van een Marokkaans gezin.

De recherche vond toen geen explosieven, noch in de woning van het gezin, noch in die van de 37-jarige verdachte. Ook hij wordt verdacht van vervoer of bezit van explosieven.