DRIEHUIS - De begrafenis van de vermoorde politicus Pim Fortuyn is ten einde. Na een besloten bijeenkomst van ongeveer een uur hebben familie en naaste vrienden hem naar zijn op een na laatste rustplaats gebracht. Tegen 18.45 uur was de plechtigheid op begraafplaats Westerveld in Driehuis afgelopen.

De familie van Fortuyn stelde zich na afloop van de ceremonie op bij de ingang van de begraafplaats om het daar verzamelde publiek toe te spreken. Bij monde van Marten Fortuyn, een broer van Pim, bedankte de familie de mensen voor "het geven van hulp en troost."

Dankwoord

"Ik wil u bedanken, ook namens Pim. We zullen nooit begrijpen wat er gebeurd is, maar ik denk dat het een troost zal zijn dat Pim op presidentiële wijze naar het graf is gebracht. Laten we met elkaar, eensgezind en in waardigeheid verder gaan", aldus Marten Fortuyn.

Bloemenzee

Kort na zeven uur is de begraafplaats opengesteld voor het publiek. Rond het graf van Fortuyn liggen bloemen, waaronder veel rozen. Aan het hoofd ervan staat de krans met het portet van de politicus. De begraafplaats is vrijdagavond tot 20.00 uur open voor belangstellenden. Na sluiting van de begraafplaats zal het graf van Fortuyn worden bewaakt, aldus een woordvoerder van Westerveld.

De begrafenis van Fortuyn was op uitdrukkelijk verzoek van de familie in besloten kring. De Fortuyns bezitten een familiegraf op Westerveld. Pim Fortuyn werd in de gemeente Velsen geboren, waar zijn familie haar wortels heeft.

Tijdelijke rustplaats

De vermoorde politicus krijgt op Westerveld een tijdelijke rustplaats vlakbij de ingang. Uiteindelijk zal Fortuyn in Italië zijn laatste rustplaats krijgen.

Beeldverslag


Teken hier het condoleanceregister

/NIEUWSRouwmis Pim Fortuyn in RotterdamCondoleanceregisters op internet druk bezocht

/DOSSIERPim Fortuyn