ROOSENDAAL - Het treinverkeer rondom Roosendaal is vrijdagochtend volgens de dienstregeling op gang gekomen. Na de botsing tussen een Belgische goederenlocomotief en een intercity donderdagmiddag zijn de sporen omstreeks 5.00 uur vrijdag vrijgegeven, meldde de railverkeersleiding.

Bij de botsing raakten dertig tot veertig passagiers gewond. Waarschijnlijk hebben drie gewonden de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Het letsel van de passagiers bleef beperkt tot botbreuken en hoofdwonden. Niemand raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde even voor zes uur. De intercity, met ongeveer vierhonderd passagiers, botste frontaal op de rangerende locomotief. De treinen reden ongeveer 25 tot 30 kilometer per uur.

Om 21.30 uur donderdagavond werd het treinverkeer tussen Roosendaal en Breda en tussen Roosendaal en Dordrecht hervat. De intercity kon de plek van de botsing in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 2.00 op eigen kracht verlaten. Een half uur later sleepte een hulplocomotief de goederenlocomotief weg. Het herstel van een beschadigde wissel heeft daarna nog enkele uren geduurd.