UTRECHT - De intercity Amsterdam-Vlissingen is donderdag aan het eind van de middag in het station van Roosendaal op een losse Belgische goederenlocomotief gebotst. Door de botsing zijn dertig tot 35 passagiers gewond geraakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Tien van hen zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Tien anderen moesten naar eerste opvang. Onder de gewonden zijn mensen met botbreuken en hoofdwonden, maar niemand is zwaargewond, aldus de politie en spoorbeheerder ProRail. De NS heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor verwanten van passagiers die gestrand zijn: 0800-0476.

Frontaal

Het ongeval gebeurde even voor zes uur. De intercity, met ongeveer vierhonderd passagiers, botste frontaal op de rangerende locomotief. Het treinverkeer van en naar Roosendaal is stilgelegd. De machinist van de intercity bleef ongedeerd, zijn collega in de locomotief raakte lichtgewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis.


Foto: Arjan Bogers

Het ongeval gebeurde toen de intercity net uit het station was vertrokken. De locomotief remde af bij het naderen van het station. Beide treinen reden ongeveer 25 tot 30 km per uur. Geen van beide treinen is ontspoord.

Normaal

De verwachting is dat de treinen vrijdag vanaf het begin van de dienstregeling weer normaal rijden. Donderdagavond omstreeks negen uur kwam het treinverkeer in noordelijke richting weer geleidelijk op gang.

In totaal zijn er vijftig tot zestig geneeskundige hulpverleners, veertig brandweerlieden, vijftein spoorwegen- en ProRailmedewerkers alsmede twintig politieagenten zijn bij het ongeval aan het werk geweest.

Onderzoek

Medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat zijn donderdagavond naar Roosendaal gereisd om het ongeval te onderzoeken. De instantie verwacht binnen twee maanden het onderzoek af te ronden, aldus een woordvoerder. Ook de Raad voor de Transportveiligheid zal de toedracht onder de loep nemen.

De raad concludeerde na eerdere treinongevallen in Eindhoven en Dordrecht dat het ATB systeem waarmee de trajecten zijn beveiligd, verouderd is. Het systeem laat treinen die door een rood sein rijden, stoppen, maar werkt niet als de trein langzamer dan 40 kilometer per uur rijdt. Het onderzoek naar de treinbotsing in Amsterdam Centraal Station in mei, waarbij twintig gewonden vielen, is nog in onderzoek bij de raad.

Speculeren

Een woordvoerder van ProRail wilde niet "speculeren" over de oorzaak van het ongeval in Roosendaal. "We wachten het onderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat af."