ROTTERDAM - Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt alle afdelingen van Hells Angels in Nederland. Alle Angels worden ervan verdacht een criminele organisatie te vormen met het oog om strafbare feiten te plegen.

Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket donderdag laten weten. Het onderzoek loopt al maanden, stelt hij. Hij wil nog niets zeggen over de stand van zaken. Justitie heeft donderdag burgemeester Cohen van Amsterdam ingelicht.

Amsterdam

Eerder op de dag maakte de gemeente Amsterdam bekend dat ze de contacten met de Hells Angels opschort, inclusief de onderhandelingen over verplaatsing van het clubhuis 'Angel Place' aan de H.J.E. Wenckebachweg. Dat zei burgemeester J. Cohen van Amsterdam donderdag tijdens een commissievergadering over openbare orde en veiligheid.

Cohen zei "buitengewoon verontrust" te zijn over de berichten in de media over de Angels en door het justitieel onderzoek naar de motorbende.

De gemeente is sinds 1997 bezig met voorzichtige onderhandelingen over de verhuizing van Angel Place, het clubterrein dat de Angels in 1988 van de gemeente cadeau kregen in ruil voor stopzetting van de gemeentelijke subsidie. Cohen zei verder met het kabinet te willen praten over de aanpak van vrijplaatsen, zoals het clubhuis van de Hells Angels.