Noodweer blijft delen van de Verenigde Staten teisteren. Vrijdagavond (lokale tijd) werd vooral de staat Alabama getroffen door zware onweersbuien.

Een tornado trok door de stad Birmingham en zware overstromingen dwongen de gouverneur van de staat tot het uitroepen van de noodtoestand. Door dat bevel kunnen de hulpdiensten sneller uitrukken in de staat, die zucht onder de zware regenval.

De komende tijd wordt er nog meer regen verwacht. Wegen zijn gesloten en gevreesd wordt dat een 22-jarige vrouw en een vijfjarig kind zijn omgekomen toen hun auto werd meegesleurd door het water bij het plaatsje Jack.

In de stad Birmingham verwoeste een tornado huizen, al zijn er nog geen meldingen over slachtoffers.

Tornado's

Het dodental als gevolg van noodweer in het zuidoosten van de Verenigde Staten liep vrijdag op naar veertien. In de staten Tennessee, Mississippi en Arkansas vielen doden, waarop ook hier de noodtoestand werd uitgeroepen.

Woensdag raasden meer dan twintig tornado's door het zuidoosten van de VS. Zeker veertien daarvan gingen door Mississippi. Een grote tornado zorgde in het noorden van de staat voor een 160 kilometer lang spoor van vernieling.

Video: Noodweer blijft delen VS teisteren