WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) in Willemstad op Curaçao heeft woensdag voormalig premier Mirna Louisa-Godett verhoord als medeverdachte in de strafzaak tegen haar broer Anthony Godett en ex-minister van Justitie Ben Komproe.

Mirna Godett wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het aannemen van steekpenningen en deelname aan een criminele organisatie. Het OM had Godett verzocht zich vrijwillig te melden voor verhoor.

"Ze is de hele dag verhoord. We zien op dit moment geen reden om haar aan te houden, maar ze is wel een verdachte", zei een woordvoerder van het OM woensdag. Het verhoor gaat donderdagochtend verder.

Het OM is bezig met een diepgaand onderzoek naar fraude bij het verlenen van een vrijbrief aan prostituees uit de Dominicaanse Republiek en Colombia. Met deze brief konden prostituees zonder visa Curaçao binnenkomen. Hierbij werden wettelijke regelingen geschonden, meent het OM. De vrouwen gingen allemaal aan het werk in het openluchtbordeel Campo Alegre.

Godett is de tweede ex-premier van de politiekepartij FOL die door Justitie van strafbare feiten wordt verdacht. Drie weken geleden werd ook voormalig premier en voormalig minister van Justitie, Ben Komproe aangehouden. Hij wordt in dezelfde zaak verdacht van deelname aan een criminele organisatie en schending van zijn ambtseed als minister.

De detentie van de 62-jarige Komproe werd vorige week door de rechter geschorst omdat hij een zware maagoperatie heeft ondergaan. Komproe ligt in het ziekenhuis. Het gaat nog niet veel beter met hem.