ROTTERDAM - Enkele honderden Feyenoordsupporters zijn in de nacht van woensdag op donderdag in het centrum van Rotterdam urenlang slaags geraakt met de politie. De mobiele eenheid verdreef met charges de voetbalsupporters. Daarbij werden ook de bereden politie en het waterkanon ingezet. Tientallen aanhoudingen werden er verricht.

De ongeregeldheden begonnen na middernacht. De politie ontruimde de Coolsingel en dreef de relschoppers met charges steeds verder weg. De vandalen vernielden onderweg ruiten van winkels, bankgebouwen, bushokjes en geparkeerde auto's. Ook gooiden ze met stenen, flessen en hekken naar de mobiele eenheid.

Ruim twee uur na het begin van de schermutselingen werd het even rustig in het centrum nadat de mobiele eenheid bij het Hofplein enkele honderden relschoppers wist in te sluiten.

De politie wist niet goed wat ze met de ingesloten groep aan moest. Uiteindelijk besloot de commandant van de mobiele eenheid even na drie uur de ingesloten supporters ,,druppelgewijs'' te laten gaan. Dit mislukte echter falikant. De hele groep wist door de blokkade heen te breken waarna ze opnieuw de politie begonnen uit te dagen. De mobiele eenheid reageerde daarop met harde charges.

Er ontstonden chaotische toestanden in de binnenstad van Rotterdam toen leden van de mobiele eenheid achter individueen aanjaagden. Vermeende relschoppers werden hard geslagen maar konden door de wanorde veelal ontkomen. Ook werd een persoon door een politiepaard getrapt. Tegen vier uur 's ochtends keerde de rust weer enigszins terug in de binnenstad.