ROTTERDAM - Direct na het eindsignaal in de Kuip barst woensdagavond de feestvreugde over de Feyenoord-overwinning los in het centrum van Rotterdam. Duizenden Feyenoord-supporters zijn bijeen in het centrum, vuurwerk wordt afgestoken en automobilisten rijden ook anderhalf uur na de finale nog toeterend rondjes door de stad.
Feyenoord

Uit wagens met open dak maken schreeuwende fans duidelijk hoe blij ze zijn. Op auto's met een laadbak staan met vlaggen zwaaiende mensen. Supporters die op een van de schermen in een café de wedstrijd tussen Feyenoord en Borussia hebben gezien, zingen het bekende 'Hand in hand kameraden'.

Fontein

Feestende voetbalfans hebben rond 23.00 uur bezit genomen van de Coolsingel en het Hofplein. Supporters duiken volgens de traditie in de fontein aan het Hofplein. Aan de Coolsingel kunnen de naar schatting van de politie 7500 verzamelde supporters kort genieten van een spontane balkonscène, als drie personen op het balkon van het stadhuis klimmen.

De menigte daar vermaakt zich met het zingen. Behalve de Feyenoord-liederen is ook regelmatig te horen 'Wat zijn die Duitsers stil' en ' 't Is stil op het Leidseplein'.

Bloemhulde

In de vreugde ontziet de massa de bloemhulde op de trappen van het gemeentehuis die de afgelopen dagen is gebracht ter herdenking van de doodgeschoten Pim Fortuyn.

Volgens een woordvoerster van de politie is het relatief rustig in Rotterdam, afgezien van enkele kleine incidentjes. Op de Groene Hilledijk is kort na 23.00 uur iemand neergestoken. Of dit te maken heeft met de voetbalwedstrijd, is volgens de politie nog niet bekend.

/SPORTVan Hooijdonk schrijft UEFA Cup-historieFeyenoord 'keihard geknokt' voor ultieme prestatie