LEIDSCHENDAM - De politie heeft woensdag rond half twaalf op de snelweg A4 (Amsterdam-Den Haag) voor Leidschendam twee verdachten aangehouden van een gewapende overval in Heemstede. Het gaat om mannen van 28 en 31 jaar uit Den Haag. De aanhouding leidde tot een file van vijftien kilometer tussen Roelofarendsveen en Leidschendam.

De politie zette rijstroken af om te zoeken naar vuurwapens. De verdachten gooiden die voor hun aanhouding door het autoraam. De politie vond delen van een vuurwapen.

De politie verdenkt de arrestanten van een gewapende overval rond elf uur woensdagmorgen op een echtpaar in een woning aan de Kohnstammlaan in Heemstede. De overvallers eisten geld en bedreigden het stel in bijzijn van een klein kind. Bij een worsteling tussen de overvallers en de slachtoffers liep de vrouw een bloeduitstorting op in haar gezicht.

Toen de daders zonder buit waren gevlucht, sloeg het stel alarm. De politie begon direct daarna met een uitgebreide zoektocht. Daarbij zette zij ook een helikopter in. Agenten zagen de auto van de verdachten rijden op de A4 waarna de achtervolging en de arrestaties volgden. Tegen half drie was de file opgelost.