BUENOS AIRES - In het zuiden van Argentinië heeft een 15-jarige scholier dinsdag vier klasgenoten doodgeschoten en vijf verwond, aldus de autoriteiten. De politie heeft de dader aangehouden, maar kon nog niets zeggen over zijn motieven.

Bekijk video:
Breedband / Modem

De schietpartij had plaats aan de openbare school Islas Malvinas in Carmen de Patagones, 960 kilometer ten zuiden van Buenos Aires. Vlak voordat de lessen om half acht zouden beginnen en de leraar was gearriveerd was de jongen de klas binnengekomen.

Zonder een woord te zeggen trok hij een pistool en begon hij te schieten op de leerlingen, die onder de tafels waren weggedoken, aldus ooggetuigen tegen het persbureau Diarios y Noticias en de televisiezender Canal 7.

Twee meisjes en een jongen waren op slag dood, een meisje overleed later aan haar verwondingen. Van de gewonden konden er vier ter plaatse worden behandeld. De slachtoffers waren tussen de 14 en 16 jaar.

De dader liet zich zonder zich te verzetten arresteren op het schoolplein. De autoriteiten brachten hem naar een jeugddetentiecentrum in Bahia Blanca, waar hij in het kader van het onderzoek psychiatrisch zal worden getest.