LEEUWARDEN - De 32-jarige Manuel Fetter die in de nacht van donderdag op vrijdag in Leeuwarden is doodgestoken, is door zinloos geweld om het leven gebracht. Volgens Harold Fetter, de oudere broer van het slachtoffer, maakte hij na een avondje stappen met zijn vriend alleen een opmerking over een kapot gegooid bierflesje.

"De twee verdachten gingen vervolgens helemaal door het lint. Zij zijn hem achterna gelopen, hebben hem veertien keer in zijn buik en zijn rug gestoken en uiteindelijk een fatale steek in het hart gegeven. Het is bij de beesten af", aldus Fetter. De broer heeft van getuigen gehoord wat de toedracht was van de steekpartij.

Lieve jongen

De familie en vriendin van het slachtoffer blijven verslagen achter. "Manuel was een lieve jongen. Helemaal geen vechtersbaas. Hij was gewoon rechtvaardig", vertelt zijn broer. Collega's van de Postbank hebben een altaar voor Manuel ingericht. In de Grote Hoogstraat in Leeuwarden, waar het gebeurde, liggen bloemen voor het slachtoffer. Woensdag wordt de Leeuwarder begraven.

De twee verdachte mannen uit Leeuwarden van 26 en 27 jaar oud, blijven voorlopig vastzitten, laat het Openbaar Ministerie weten. Zij zijn geen onbekenden van de politie. Op 6 oktober beslist de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden over de verlenging van hun voorlopige hechtenis.