BAGDAD/PARIJS - In Irak is een akkoord bereikt over de vrijlating van twee ontvoerde Franse journalisten. Dat zei dinsdag een Franse onderhandelaar, aldus het Arabische televisiestation al-Arabiya.

De onderhandelaar zei beide mannen in Irak te hebben ontmoet. De verslaggevers worden volgens hem spoedig vrijgelaten. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dinsdagavond niets te weten van een akkoord.

Goede gezondheid

"Ze verkeren in een goede gezondheid, zowel psychisch als emotioneel. Na de ontmoeting met hen bereikten we een akkoord om Christian en Georges vrij te laten. Ook kregen we een audiotape van ze waarin ze aankondigen dat ze spoedig worden vrijgelaten", aldus een lid van de Franse onderhandelingsdelegatie tegen al-Arabiya.

Christian Chesnot van Radio France Internationale en Georges Malbrunot van het dagblad Le Figaro verdwenen op 20 augustus, toen zij van Bagdad op weg waren naar de heilige stad Najaf. Zij worden vastgehouden door het Islamitische Leger van Irak. De gijzelnemers eisten eerder dat Frankrijk het hoofddoekjesverbod op scholen zou intrekken.