UTRECHT - De drie leden van een gezin uit de Bucheliusstraat in Utrecht, die zondagavond door een arrestatieteam werden aangehouden, zijn dinsdagmiddag vrijgelaten. Er is niet gebleken dat de drie bij een strafbaar feit betrokken zijn. Dat heeft het Landelijk Parket dinsdag bekendgemaakt.

De nationale recherche deed zondag een grootschalige inval in de bovenwoning van het Marokkaanse gezin. De aanleiding was "serieuze en betrouwbare informatie' dat er in de woning explosieven aanwezig waren, aldus een zegsman van het parket dinsdag. Welke informatie dat was, wilde hij niet kwijt. Maandag maakte het parket al bekend dat de inval te maken had met een "lopend onderzoek naar terrorisme".

Het is niet bekend hoe vader, moeder en zoon er aan toe zijn. Een wijkagent bracht hen naar huis. Aan iedereen die het horen wilde, zei hij dat het gezin brandschoon is. Daar was de buurt ook steeds van uit gegaan.

De zegsman van het parket liet weten dat het gezin de schade aan hun woning als gevolg van de politie-inval vergoed zal krijgen. Of er ook geestelijke begeleiding is aangeboden, kon hij niet zeggen. Het gezin en hun advocaat waren niet voor commentaar bereikbaar.